dimecres, 29 de maig del 2019

Puigdemont serà eurodiputat



Mitjans de la pressa alemanya han comunicat que en les eleccions Europees, el president Carles Puigdemont ha estat escollit eurodiputat. El fet que la seva candidatura va rebre el permís pe presentar-se als comicis, podria ser molt rellevant pels moviments polítics que es preveuen en les setmanes vinents.
El diari Bild recorda "que en els comicis Puigdemont ha aconseguit ser escollit com a màxim representant de Junts, i que la Justícia va permetre-li participar, com també a Toni Comin i Clara Ponsatí". Així com, que la companya de l'Estat espanyol s'ha basat en el tema català.

Puigdemont davant de les dificultats que preveu per part del govern espanyol, està disposat a planta cara amb l'àmbit legal per tal d'aconseguir ser eurodiputat. Per altra banda afirma que com guanyador de les "Europees" l'acta ja li han donat els ciutadans que l'han votat. Així ho va comunicar per videoconferència a la seu de Junts per Catalunya a Barcelona. Puigdemont, que ha remarcat que la tasca de les institucions només és "tramitar administrativament el que decideixen els ciutadans".

Malgrat això, tant Puigdemont com Comin saben que tenen un gran obstacle a superar, que és recollir l'acta a Madrid. Així, davant la pregunta de si tornarà a Espanya, on l'espera una ordre de detenció, Puigdemont ha ironitzat que veu "moltes ganes que vagi a Madrid per agafar l'acta o perquè m'agafin a mi", sense més concrecions.
Per això, el seu equip d'advocats estan treballant per planta cara legal a qualsevol impediment que se'ls hi presenti.

Puigdemont fa unes hores ha reconegut que el feria molt feliç retrobar-se amb Junqueras, Diana Riba i que junt amb Comi podrien contribuir per solucionar la situació política a Espanya.

28-05

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada