diumenge, 30 d’octubre del 2016

Viure més o viure millor



La ciència ha avançat moltíssim en les últimes dècades, es por dir que, des de que els científics van descobrir el ADN fins avui, han fet passos agegantats a l'hora de saber respostes a moltes preguntes que s'ha havien plantejat i que no les tenien. Avui en dia se sap quins gen són els causants de malalties, els que marquen la nostre personalitat i caràcter i molts altres aspectes.

Tots aquest avenços afavoreixen que en els últims anys la nostre esperança de vida, sigui més llarga del que ho era fa només trenta anys. Però viure mes no vol dir viure millor. És a dir, podem arribar els cent anys perfectament, però la ciència no ens garanteix una qualitat de vida. Infermetats com; l'Alzheimer, Parkinson, etc, demostra que hi ha molta feina a fer encara perquè vida i qualitat de vida vagin paral·lels.

Cert, que genèticament si està treballant molt amb el camp de les malalties, inclòs podríem pensar que si podem substituir un gen malalts perquè no podem assolir aquesta qualitat de vida. Dons perquè en el àmbit de la genètica els científics es troben amb molt límits. Associacions de indole moral i ètics, qüestionen la feina i tot allò que genèticament es podria arribar a aconseguir.

Podria resumir en una frase la situa actual " És més fàcil la recercà de la immortalitat que la recerca de la felicitat"

Tessa Barlo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada