dijous, 4 de març del 2021

La vacuna d'AstraZeneca

 

La vacuna AstraZeneca pertany a una companyia farmacèutica creada a Estocolm (Suècia); Astra i d'una empresa d'indústria química del Regne Unit; Zeneca Group PLC. Exposaré les diferències en pros o contres amb les existents; Pfizer i Moderna.

Per començar l'AstraZeneca ha demostrat una efectivitat inferior, però superior a la de la grip. El que vol dir, que té una eficàcia del 70% sobre la COVID-19, segons assajos fets al Regne Unit i al Brasil. La de la grip és un 60% i Pfizer i Moderna un 90%. Totes les persones que vam rebre el tractament, no van demostrar posteriorment cap símptoma greu que el malestar propi de tota vacuna.

Té un avantatge a tindre en compte, que no necessita una ultracongelació pel seu transport i manteniment, pot mantenir tota la seva qualitat entre -2 i -8 graus Celsius. Això vol dir, que abarateix el cost de la seva distribució i en conseqüència el preu de la vacuna. Pel mateix motiu també és possible portar-la a països de més difícil accés i que tampoc disposen de les càmeres de refrigeris a -80°.

Quant a les dosis, les tres són de dues injeccions per aconseguir la seva efectivitat, l'AstraZeneca amb un espai entre la primera i la segona, entre deu a dotze setmanes.

Amb una reunió on van intervenir alguns països europeus amb l'Agència Europea del Medicament, es va arribar a un acord, només s'administraria als pacients entre el 18 i els 55 anys. Per què? Doncs són considerades persones productives dintre de la societat. I per arribar aquesta conclusió van necessitar tres reunions. No sé què pensaran les persones que tenen cinquanta-sis anys i, que els faran treballar fins als seixanta-set anys que els consideren no productius. Els jubilats ja se sap, són una càrrega. Només el Regne Unit s'ha negat a fer aquesta discriminació per edat, que estableix els drets humans de les persones.

Article 2: Tothom té tots els drets i llibertats proclamats en aquesta Declaració, sense cap distinció de raça, color, sexe, llengua, religió, opinió política o de qualsevol altra mena, origen nacional o social, fortuna, naixement o altra condició. A més, no es farà cap distinció basada en l'estatut polític, jurídic o internacional del país o del territori al qual pertanyi una persona, tant si és independent com si està sota administració fiduciària, si no és autònom, o està sota qualsevol altra limitació de sobirania.

 

Que es pot esperar d'una Europa que discriminar a milions de ciutadans només per edat a què puguin viure o morir? Aquelles pel·lícules de ciència-ficció on descrivien a uns poders sense cor, on decidien les vides de les persones ja ha arribat.

 

Tessa Barlo

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada