dijous, 10 de setembre del 2015

Les declaracions del ministre Pedro Morenés



Les declaracions del ministre de defensa espanyol. Pedro Morenés, que ha dit:

 

"Cada uno tiene que cumplir su deber, las Fuerzas Armadas, los gobernantes y los gobernados, y si todo el mundo cumple con su deber le aseguro que no hará falta ningún tipo de actuación como la que usted está planteando», va ser la resposta de Morenés a la pregunta sobre el paper que podrien tenir les Forces Armades en cas d'una declaració unilateral d'independència a Catalunya, ha aixecat debats i portades de diaris, no només a Catalunya sinó a tota Espanya.

 

Han estat unes paraules molt imprudents i de gran irresponsabilitat per part del Sr. ministre. A qualsevol altre país, s'espera d'un ministre de defensa que actuí de forma no temerària, per la qual cosa, aquestes declaracions serien motiu de dimissió. Però ja se sap que a Espanya no dimiteix ningú, perquè en el fons, és el que pensen molts dels quals governen Espanya. Fent una reflexió, és curiós que ara que tots parlen de la reforma de la constitució, ningú s'hagi proposat debatre l'article nº 8 de la mateixa per canviar-ho. Un article que va néixer, clarament, per acontentar als militars de Franco i que avui, en el 2015, no té cap mena de sentit.

 

Títols de l'article núm. 8 de la constitució espanyola:

 

1.     Las Fuerzas Armadas, constituidas por el Ejército de Tierra, la Armada y el Ejército del Aire, tienen como misión garantizar la soberanía e independencia de España, defender su integridad territorial y el ordenamiento constitucional.

2.     Una ley orgánica regulará las bases de la organización militar conforme a los principios de la presente Constitución.

 

 

També m'agradaria fer notar les paraules del rei, precisament per inexistents, curiós. No és el comandant en cap de tots els exèrcits? Doncs com tal, se hauria de pronunciar en contra del ministre, almenys, per tranquil·litzar als ciutadans de que cap boig, s'atreveixi a imposar els seus pensaments a força d'armes o tancs. I de pas que el poder màxim és civil i no militar.

 

No els fa vergonya mostrar al món entre els uns i els altres aquesta Espanya de pandereta? Que pregunta, és clar que no.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada